Online Diary Secret Of Syazana: Petua Mengenali Seseorang ....

Petua Mengenali Seseorang ....

assalamualaikum dan salam satu malaysia semua to all my blogger 
haa today zana free sangat so mari la zana update blog heee 
so hari nie zana ade entry tentang pandangan oke ..
what pandangan hee yerpp tentang pendangan tentang ape yerpp 
haa mari la sini zana nak ceritakan tentang petua mengenali seseorang
wahh zana kamo pakar dalam motivasi kea .. heee xde makna nye la oke .
zana mmg diberi kelebihan memikir ajer la ape yang terlintas di hati .. haaa
one two one two .. buka laptop taip jerk dgn pantas haa ..
so mari la zana mula menaip tentang yang ingin zana kongsi kan ..
haa btw entry nie kan ade la kena mengena dgn seseorang kerna beliau ade menanyakan
perkara sebegini kat zana so zana ingin berkongsi jugak dgn korang la
oke now kita semua leh lihat kan ramai jugak lelaki n wanita yang takut nak kapel ..
contoh nye alasan dorang if dah kapel toh tkt lak si bf or gf
dorang ade skandle dengan laki / pmpuan lain
ha itu nampak benor la dorang toh tak bersyukur dengan ape yang dorang ade kan
tapi itu la yang zana dapat kata kan dan tunjuk contoh .. dalam kes mmber zana nie
zana hanya dapat bg nasihat agar dia lakukan perkara macam yang telah zana
prinsip kan tok life zana .. huwaaa ape toh erk .. mari zana gthu satu per satu ..
korang nak kenal si lelaki korang kawan dengan ramai lelaki oke ..
kenal bukan bermakna korang leh senang senang hati korang nak mainkan hati
lelaki n perbodohkan mereka oke gurls .. korang kawan dengan dorang untuk
melihat 1001 perangai yang ada pada lelaki oke ..

so untuk si lelaki yang nak kenal perempuan pown sama mcm nie jugak but
korang kawan dengan pmpuan pown jangan la nak ambik kesempatan sgt ..
yeah la korang thu nak nilai perempuan toh msih ada dara n tak ada so korang pown
kalu tahu perempuan toh suda tiada dara jgan nak gatai gatai ambik peluang nak layan pulak
kita beri nasihat nie nak suruh korang nilai mereka tuh .. tak semua wanita yang tiada toh
tak boleh bertaubat tahu so tolong jangan rosakkan mereka lagi nie dah oke ..
dari penilaian yang kita buat nie kita jugak leh fikir n berhati hati apabila nak mengenali
seseorang yang ingin kita jadi kan sebagai teman hidup semati kita ..
biar kan kita show off kita nye peragai buruk pada si dia agar kita dapat lihat
dia terima kita seadanya bukan kerna harta atau pown rupa paras ..
biar la dia tahu kau toh minum arak , suda terlanjur or anything .. but sebelum nak
gthu toh korang kena hati hati jugak .. lihat dahulu org toh mcm ne oke ..sbb
tkt pas kita break dier akan g buat cerita yang bukan bukan tapi tak pea oke ..ape yang
dia lakukan itu akan mendapat balasan dari allah s.w.t kan so kita berdoa la
kerna kita diperanayai kan so sabor jerk la oke kawan kawan ku
dari tips yang zana beri nie kan alhamdulillah suda ramai jgk kawan kawan zana now
dapat memiliki cinta sejati yang sempurna dgn cinta mereka masing masing ..
but zana nie masih belom lagi bertemu dengan cinta sejati zana mungkin sbb zana
terlalu sibuk dgn kerja yang zana selalu ada n tidak begitu serius nak pikir hal nie
kerna bagi zana terlalu awal nak pikir tentang kawen right ..
so to my frenz si simpulan toh .. jgan terlalu malu sangat oke kau toh lelaki la dear ..
kau kuat kan semanggat lelaki kau toh selidik yang betul betul tentang wanita
then insyaallah kau akan dapat la CINTA KAU TOH ..
jika nak tahu apa apa lagi marie la sini zana akan menolong beri pandangan
yang boleh kau buat senjata tok menguji wanita wanita zaman sekarang nie oke ..
sekian dari zana .. yang baik korang amal kan yang buruk korang abaikan lah oke ..
setiap manusia buat salah dan silap oke ..
assalamualaikum guys .. ^^ 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment