Online Diary Secret Of Syazana: Bila diri ini di tinggalkan ….

Bila diri ini di tinggalkan ….

Bila diri ini di tinggalkan ….
Salam satu Malaysia to all my frenz
Hyee suda lama kan zana tak update blog hee .. busy sikit la kebelakangan nie
But now zana tgh cuti sem so ade la mase free tok update n post entry baru nie
Haa kpada keng kawan zana yang zana sayangi zana ade 
satu cita baru yang brtajuk bila diri ini di tinggalkan .. haa apekah maksudnye itu guys  ??
Mari la zana ceritakan kat kawan kawan zana yang zana sayangi nie ..
Maksud kata yang zana post kan hari ini ialah apabila 
diri zana ditinggalkan oleh seorang hamba allah yang amat amat 
zana sayangi malah yang amat bermakna dalam life zana siapa ia .. 
adekah BF no no no n NO .. bukan bf zana tapi 
orang yang hadir dalam hidup zana untuk menjadi seorang ABANG dalam life zana .. 
dia lah yang hadir dalam life zana untuk menjadi penyeri hidup zana 
tetapi malang nya dia pergi meninggalkan zana dengan sekelip mata ..
Kesedihan yang dapat zana rasa kan terlalu lah mendalam
 di lubuk hati ini apabila kita mempercayai bahawa beliau
 itu dapat member kesempurnaan dalam 
hidup zana akhirnya berubah dengan begitu sahaja malahan
 permergian nya sungguh menderitakan zana kerna zana 
menyimpan segala mesej2 hinaan dan msj marah yang 
pernah dia berikan kepada zana .. zana tidak akan melupakan nya 
sehingga akhir nyawa zana kerna dia telah banyak mengajar zana
 tentang erti kehidupan walaupon
 dia sering memarahi , kuat melenting , kuat maki hamun , 
kuat melepaskan geram kepada zana .. 
tetapi bagi zana ia perkara biasa kerna zana 
terlalu menyayangi beliau … zana tidak dapat terima apabila
 kasih sayang zana kepada seorang abang kandung
 berubah menjadi seperti ini apabila si dia member 

msj seperti ini kepada zana .. 
“ kau bukan adik aku lagi sekarang engkau tidak ada
 kena mengena dengan life aku lagi .. aku benci pada wanita “
 apekah salah zana sehingga beliau sanggup melakukan 
seperti itu kepada zana .. padahal kesalahan adelah sebab
 oleh wanita lain yang sering melukakan hati nya 
yang tulus … zana sentiasa memberi sokongan untuk nya 
dan terlalu menyayangi beliau tetapi inilah lumrah
 kehidupan .. zana sememangnya kehilangan seorang 
abang yang paling zana sayang tetapi untuk pengetahuan 
keng kawan semua kemana sahaja zana pergi zana akan 
tersenyum sendiri bila zana teringat kan nye … dia selalu akan bercakap 
“kepale kekek kau adik “ jika zana dengar ayat itu zana
 akan tersenyum riang kerna akan terimbas kembali ketawa
 seorang abang yang gila mengucik adik nya yang suke 
menagis ini .. zana jugak dpat menyimpan gamba gamba 
kenangan nya bersama zana .. walaupun perkenalan 
kami hanya lah setahun setengah tetapi kenangan antara
 zana dan abang zana terlalu banyak dan bermakan …
 zana tidak dapat lupakan semua itu ..
Akhir kata yang dapat zana ungkapkan ialah .. 
abang walaupun abang buang adik nie kemana sekali pown 
adik ingin memberitahu bahawa adik terlalu menyayangi 
abang seperti abang kandung yang pernah adik ada .. 
abang banyak mengajar adik untuk menjadi lebih 
dewasa tetapi mengapa abang hilang dengan begitu sahaja 
malah abang membuang adik seperti ini .. kejam nye 
tindakan abg untuk adik … adik berharap dan sentiasa 
mendoakan agar abang bertemu dengan pasangan hidup 
yang selalu abang impikan yang sering abang ceritakan
 dekat adik dahulu .. adik tidak akan pernah melupakan abg … 
sekian dari zana .. salam untuk semua …

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment