Online Diary Secret Of Syazana: LUMRAH DUNIA

LUMRAH DUNIA

Assalamualaikum dan salam satu malaysia to all keng kawan zana ..
hye hye hye wahh sudah lama zana tidak update blog right ?
huuu sejak kes entry menceritakan tentang student baru ..
zana tetibe hilang sebab ape erk .. sebab layan dak dak baru kea ? haha 
tak de la agak cibuk dengan assgment yang bertimbun timbun .. tp
ape ape pown haa enrty ini zana nak ceritakan tentang lumrah dunia 
wahh tajuk agak menarik la pada hari nie ..
ape kena dengan lumrah dunia yerp hrmmm let we see guys ..
kepada semua kengkawan yang zana sayangi mesti kamo semua sedar
disekeliling kita nie tentah lumrah kehidupan kan ?
kat dunia ada macam macam lumrah .. lumrah
 bercinta lumrah kesihatan dan mcam2 la 
so today zana ceritakan lumrah kehidupan atau dengan perkataan yang bagus 
lumrah dunia heee .. bg pandangan zana la kita semua tak dapat lari dari 
lumrah dunia sebab ape dunia kita sekarang nie di akhir zaman right  so boleh tak 
korang korang semua sedar tak mesty disekeliling
 kita banyak yag try nak fitnah fitnah 
hal yang kita lakukan .. ada jugak yang sanggup
 hasrat dengki kat kite dan macam macam la 
so agak agak la kan korang nie boleh tak tahan
 dengan tomahan yang korang terima ?
hrmm bgi pandangan zana la kan mejoriti
 ramai dikalangan manusia kang nie 
cukup PANTANG bagi dorang jika dorang
dapat tahu ke mcm nie ade jerk yang 
nak post itu ini dalam facebook dalam blog dalam
twitter n everywhere la .. sebab ape erk ?

rase rase korang la korang ade dapat PAHALA tak dari allah atau pown kepuasan ?
siap main buruk buruk kan orang lain kat orang lain .. siap cerita fitnah 
manusia lain gara-gara nak famous nak bergaya ..
 tetapi korang sedar tak bergaya dan 
popular korang nie bagaikan anjing yang tengah
 sarat mengandung terjelen jelen dahagakan 
udara mcm nie la manusia sekarang yang suka 
gila nak mengata dan mengfitnah orang lain 
allah sendiri telah bersabda barang siapa yang 
mengfitnah atau menuduh orang lain tanpa 
bukti atau tanpa perkara benar .. terbakar lah 
sebelah wajah nya  grrr tak takut kea erk ??
yeahh korang yang bace bace nie mesty igt zana nie
 baik sgt sgt right dok mengata orang orang lain 
hahaha for your information la zana tak pernah mengutuk 
or mengata orang dalam blog blog zana 
serta dalam facebook zana cos i know if zana buat 
mcm toh zana tak dapat PAHALA but 
zana dapat free of charge DOSA dari 
allah s.w.t tak takut kea korang korang nie ?
hahah ayat pedah dohhh .. so zana sememangnya 
suka update blog tentang pandangan dari 
pengalaman yang pernah zana alami bukan
 sebab nak jatuh kan orang 
bak kata pepatah melayu sape yang makan cili boh dia akan rasa berapi right ..
sape yang menjadi pembaca setia blog zana dia akan
 thu dan paham serta akan support zana 
dari depan dan belakang huhuhu .. so setakat nie jerk la yang dapat zana kongsi kan 
kang ade pulak yang salah paham mengata belakang
 belakang tentang zana nie kan yang perasan baik 
hah whatever my life my soul my blog that all is my ways ... zana tak pernah nak 
COPYCATS or nak COPY PASTE entry entry orang lain .. all original dari hati zana yang tulus
so kepada semua yang telah membaca blog zana nie sekian terima kasih ..
salam dari zana ^^

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment