Online Diary Secret Of Syazana: KISAH BENAR

KISAH BENAR

Today Nak Cite story mtory sikit la an..cos nie ade cite ttg someone yang zana kenal..
Agak kecian jugak dengan kawan zana nie cos dier nie baek,pemalu sgt sgt n kadang-kadang dier gila gila juga..hrmm tp nie la kisah gelap suram sedih beliau aduhh sape yang mengetahui mmg leh fell prasaan dier toh..tapi ape nak buat kan dier hanyalah budak perempuan yang lemah dan x dapat memarahi or ape ape..
tapi ape ape pown beliau sngat lah tabah n sanggup dilukai berkali kali dan sanggup melukakan hati nya untuk melihat orang yang beliau sayangi bahagia bersama orang lain walaupown kita semua tahu perkara itu sangat-sangat lah perit pedih panas n seksa tapi bagi kawan zana ini dia terima dengan hati yang terbuka dan tenang..
Haishh Kalu zana la kan aduhh laky toh mybe da kena marah but kawan zana nie yaallah hanya tuhan sahaja yang mengetahui ape yang beliau pendam n simpan kan..yang zana tahu beliau ini tidak suka berdendam n membalas dendam..beliau pernah berkata

"zana,intan x suke la pendam prasaan mcm nie , boleh tak zana jd pendengar isi hati intan "

dengan ayat ayat ini bru zana paham die hanya nak melepaskan isi hati beliau..beliau sering akan memanggil zana jika beliau sedang marah,hppy,geram dan lain lain lagi untuk melepaskan prasaan beliau..

tapi yang menghairan kan zana beliau nie x marah mcm org lain tau..dia senang jerkk die just cita dengan penuh senyuman pada zana..tapi yang zana tahu dia sedang marah pelik kan orang mcm nie..tapi itu lah kawan zana yang zana sayang..yang pernah zana kenal dari kecil lagi..bagi beliau biar orang menyakiti hati beliau tapi beliau tidak sama sekali akan menyakiti hati orang lain klu beliau terlakukan abish la zana dier akan nages smpai orang toh maafkan dier..aduhh sungguh suci nyer niat dier..tapi zana heran la nape laky selalu bg kawan zana nie sedih n suke clashh padahal dier terlalu iklas tok para lelaki yang ada nie..until now zana dapat tahu ade xbf die yang datang n merayu nak kembali n kapel semula dengan kawan zana toh tapi kawan zana tidak dapat menerima lagi cinta dari mane mane lelaki kerana pintu hati beliau suda tertutup..beliau sering juga kena pukul dengan xbf dier..tapi dia x pernah pown marah sebab tidak mahu membesarkan lagi kes itu .. rasa rasa kawan kawan zana yang sedang membaca nie la kan korang rasa korang akan buat ape kalu ada lelaki yang pukul kaun hawa atas sebab sebab yang tidak munasabah yerp ?? yang zana tahu la kan ramai orang akan cari lelaki itu untuk pukul balik kan .. sebab lelaki mana bleh pukul kaum hawa tapi itu lah kawan zana yang zana kenal dia tidak izin kan sesiapa sentuh xbf dia kerna kita semua tidak berhak untuk membalas dendam atas apa yang berlaku di dunia nie hanya allah saja yang berhak bagi prinsip hidup nya itu hrmm untung kan korang dah dapat gf cantik ayu n sopan korang JIJAK dier plak cube la jaga dier elok-elok nie tak...aduhh sian benar zana mendengar kisah kawan zana nie..tapi itu la dah berkali kali die bercinta dan tak pernah berputus asa dia tetap akan mencari cinta tapi tidak seorang lelaki pown yang dapat menerima dan membalas cinta kawan zana dengan sempurna kenapa ya? mungkin tak dak reski lagi kan tapi zana doakan beliau akan bertemu dengan lelaki yang benar-benar cinta kan dia..amin amin amin..
zana doakan pada kawan zana ini agar para kaum adam sedarlah bahawa ada lagi kaum hawa yang sedang menanti CINTA , KASIH SAYANG dari kamu sekalian..hope pasny jangan la wat kawan zana nie sedih oke..

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment