Online Diary Secret Of Syazana: Pilih Belajar Atau Menjadi Mangsa CINTA ???

Pilih Belajar Atau Menjadi Mangsa CINTA ???

Assalamualiakum dan salam satu MALAYSIA to all kawan kawan zana 
hye hye hye now zana suda kembali sedia kala .. ngee 
walaupown zana nak FINAL EXAM zana sempat lagi 
update blog tok kawan kawan yang selalu ikoti 
perkembangan blog zana ewahh ade kea peminat zana nie 
tah la beserah jerk la kan kan oke so now zana nak story kat korang 
tentang ape yerp hrmmm tajuk kat atas nmpak mcm menarik jea .. 
so mari la zana ceritakan tentang tajuk zana yang kat atas toh 
yang bertajuk PILIH BELAJAR ATAU MENJADI MANGSA CINTA 
wahh macam ayat seorang motivasi jea zana niee tak de la kawan kawan 
zana hanya cerita ape pandangan yang zana tahu jerk oke ..
 let start hrmm di mana-mana pelajar seharusnya memikirkan nilainya
agar bagus dan menyenangkan . Tetapi percaya tak sebahagian besar remaja sekarang
lebih sibuk memikirkan si gadis / si lelaki yang bukan main . Di sekolah bukannya belajar kimia
fizik dan matematik , sebaliknya bermain hati dan perasaan . Menebar pesona kanan kiri ,
memberi harapan puluhan gadis dan jejaka yang ditemui . Bertemu si ini katakan
' aku selama ini hadir hanya untukmu ' ketemu si itu katakan pula 'aku cinta padamu '
dan setalah itu , baru diketahui belang nya ..
 cinta dianggap remeh dan tidak akan meyakiti siapapun ,
Padahal bila cinta diterima atau ditolak , sakitnya  luar biasa oke kawan , lebih sakit
dari kita menabut gigi atau mencabut bulu roma di kaki perlahan lahan .
apa lagi bila dipermainkan perasaan orang ditarik , dilambung kemudian dicampak ,

pasti rasanya sakit amat ! mengenal cinta dan  menyemainya dengan
cara yang salah hanya akan membuat sakit hati .
 jangan ambil mudah emosi atau perasaan bila kekasih kita ternyata berbeza
niat atau berbeza keinginan dengan kita ini
Kita suda melakukan banyak hal , tetapi bagi si dia  kita belom melakukan apa - apa ,
kita berasa bahawa dia bersalah tapi anehnya , dia berasa semua nya baik baik sahaja
akhirnya hati kia terluka berkali kali . air mata kit menitis nitis mengalir di pipi  .
lemah longlai , seperti tidak punya harapan untuk hidup lagi . kekasih hati dianggap
CINTA mati , sehingga kata 'putus' beerti ajal menanti . sedih tidak berhujung . ketika harus
berpisah daripada sosok yang dirindukan .  

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment