Online Diary Secret Of Syazana: kesedihan yang ditutupi dengan kegembiraan

kesedihan yang ditutupi dengan kegembiraan

assalamualaikum dan salam satu malaysia to all my frenz ..
haaa nak posa posa nie zana jadi rajen pulak update blog tau hee 
oke tajuk pada hari ini zana ingin membongkar tentang
kesedihan yang ditutupi dengan kegembiraan 
ape nye tajuk dah nie lintang pukang jea bile di baca hehe ..
ape ku kesah blog zana right nak letak tajuk ape un tak pea tau tau hehe ..
sebetulnya tajuk tok kali nie terlalu la
sedihhhh tok zana tapi zana nak happy kan tajuk nie 
uitt macam mana la toh kan kan .. xpea meh
zana try cuba lah .. nak try leh bagi happy or not
oke hrmm zana rasa ramai orang yang pandai
kan nak sorokan kesedihan mereka mengikut 
cara mereka masing masing kan kan so
 bagi zana , zana dapat sorok kan kesedihan zana 
dengan membuatkan orang lain gembira sangat sangat dengan terlatah gila zana ..
zana akan happy kan orang buat org tersenyum untuk
 menyembunyikan kesedihan dan kehampaan 
yang zana alami dalam hati nie hrmm adoi ape
 sedih sedih nie jom happy kan semua hehe 
sebetulnya zana nak ceritakan zana sedang dalam
kesedihan kerana zana hampa kerana orang yang zana
sayang suda pergi jauh .. what pergi jauh i mean
dia sudah berubah dan tidak seperti dahulu lagi 
dier sudah berubah dari seseorang yang pernah
zana kenal dahulu  adoi mcm parah jerk ..
mmg parah ler bagi zana bila orang yang
 selalu happykan zana berubah akibat 
masalah yang mereka alami yallah mmg perit la bila orang yang 
terlalu zana sayang berubah mcm nie kan rasa
macam nak nages jerk ha bila dipikirkan 
semula tapi kejapppp sabor sabor jangan la nak nages ..
 huu nak buat mcm ne zana nie seorang 
yang terlalu sensetif dan cepat gila menages kalu
ade masalah yang menyentuh jiwa saya nie 
huuuu .. tahun ini amat lah mencabar bagi zana
kerana orang orang yang zana sayang 
semua berubah yang sorang kapel dengan
seorang wanita kerana nak jaga hati ..
sorang lagi bercinta tapi cinta nya tidak
terbalas sampai membenci zana sekali 
yang lagi satu sayang pada zana tapi berubah
kerana jeles akan kelakuan lelaki lain 
hrmm now zana tak da sape sape lagi la huhu ..
semua orang orang yang zana sayangi dah 
berubah dengan mendadak so now tak de
dah tempat untuk mengadu , bermanja 
nak berkongsi masalah pown tak da sape dah
yang dapat mendengar dan membantu zana 
hrmmm ayokkk i love that word .. huhu ' ayook ' itu adelah perkataan yang sering 
digunakan oleh seseorang yang pernah zana kenali
dahulu yang zana sayang die sgt sgt ..
tapi now dia suda sayang orang lain kerana beliau 
sudah mempunyai orang lain huuu 
mmg pedih la rasa .. dah la hilang kawan 
kawan macam nie datang pulak dah 
mamat mamat yang nak ambik kesempatan kat zana .. 
ade yang dah berkapel tapi dok 
datang nak mntak kapel nak try takle hati zana nie omg igt hati zana nie ape ha ..
hambex kau .. now zana tgh sedih kan mmg kau kena hentam dengan zana kaw kaw nye la 
igt zana nak layan kea hati perasaan korang toh .. dah ada gf toh g jea la layan dorang 
tak perlu nak datang nak datang LOVE U LOVE U kat zana jijik ja bila zana dengar ..
yaallah pulang kan lah semula insan insan yang pernah mengembirakan zana pada 
suatu ketika dahulu .. zana ingin gembira seperti dahulu ..
hadoii sadis nya la bila jadi mcm nie . yang penting now zana nak kena 
kuat kan diri untuk life dengan lebih happy dan tak nak sedih sedih dan berharap 
dengan kasih dorang lagi .. tapi serius cakap hati akan terseksa bila terlihat 
facebook dorang huhu .. terlihat pic pic dorang dalam fb la ape la hayokk 
yang paling sakit bila terlihat seorang insan nie di depan mata kita sendri 
dulu dier akan datang melayan zana . hai zana nape nages nie nape itu ini 
tapi now ape pown tak de .. dier nampak zana sanggup pukul bahu belakang kawan nye 
yallah sakit nye hati zana bila melihat .. dia ade cakap jangan melukai hati wanita tp 
now dia sendiri yang melukai hati zana huu sedih nye la ..
haaa mmg elok la kan kau zana . nak update blog smbil dgr lagu alyah kisah hati 
layan jerk la sambil kan tgk tgk kat pipi ade air mata yang turun haishh hati ...
tolong la kuat sikit jangan la kau asyik asyik nak bocorkan jea mata nie dengan air mata 
suci kau nie hrmmm penat la nak nages jerk tiap hari bila teringat 
kan orang orang mcm dorang nie .... zana sentiasa berdoa agar mereka mereka nie 
dapat mengingati zana sepanjang hidup mereka kerna zana tak pernah nak melupakan 
mereka walau sesaat pown sebab pic pic dorang zana sentisa simpan dalam hp zana 
hrmm bila rindu teringat jerk zana akan look their pic dalam hp hrmmmm 
so ape ag zana nak pong pang pong pang tah la auww ..
kang lagi dok cita cita lagi menages lak saye dibuat nye .. baik zana 
diam n melihat jerk la aksi aksi dorang walaupun mmg terlalu sakit hati nie melihat 
di depan mata sendri kan zana hanya nak doakan agar orang orang yang zana sayang nie
sentiasa happy bersama orang orang yang menyayangi mereka huhu ..
so takat toh jerk la yang dapat zana ceritakan kat korang huhu 
papai all salam heee

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment