Online Diary Secret Of Syazana
CINTA

woot woot semua nya hari nie zana nak tulis blog tentang cinta pula kea ?
hahaha asyik asyik tentang cinta jerk kan blog zana nie .
mentang mentang la berbunga bunga dan lagu pula layann jerk kan 
hehe tak de la tajuk jea cinta tapi ade la sedikit sebanyak secubit tentang cinta yang akan
zana selit selat selut dalam post entry kali nie kan hehehe
ohk la berbalik pada tajuk entry nie kan .
CINTA ape toh cinta ? andai kawan kawan zana dapat cinta sejati ?
apa korang nak buat ? buat bodo , hargai , atau persiakan ?
haaa zana tahu semua bajet bajet jawap mesti la akan hargai dan jaga  kan kan 
tetapi kita semua cakap jea akan hargai n so on tapi tanpa kita sedar kita tak mensyukuri apa
yang kita dapat dari cinta sejati kita ini kan betul tak ? 
apa yang anak muda zaman sekarang tahu enjoy enjoy dan enjoy itu ja yang dorang tahu
tetapi bagi mereka mereka yang dah pernah mempelajari dari kesalahan mereka
haa mereka mereka ini memang akan menghargai cinta sejati dorang dengan tulus tapi 
adoi ada tapi lagi hehe yerp mmg ada tapi kerana apabila cinta mereka tulus sesuci sutera putih
tetapi pasangan mereka pula akan tidak menghargai cinta mereka tengok ketentuaan allah
itu semua allah yang akan tentukan dan jodohkan betul tak kan
sebab itu la ramai yang zana dengar mengeluh sebab dorang tak dapat lagi cinta sejati mereka
usia dah tua dah boleh jadi bapa budak mak budak tapi tak dapat lagi pasangan hidup
bukan nak kata dorang zana sendiri pun mengeluh jugak sebab setiap manusia kat dunia nie
ingin kan kebahagiaan betul tak kan . semua nak tipu la kalu ada yang bajet cakap
alah aku tak nak bahagia bersama pasangan aku dah bahagia mcam nie .
ehem ehem tolong la kita kena sedar kita pijak di bumi yang nyata
ALLAH s.w.t ada dia melihat mendengar apa yang terbuku dihati kita .
memang la kita bajet tak nak itu tak nak ini benci itu benci ini tetapi allah maha mengetahui
segala gala nya betul tak ? so tak perlu nak ego sangat mari la kita sama sama berusaha
mencari pasangan hidup kita . ada setengah ini nak tunggu jatuh dari langit dorang cakap
baru dorang nak berpasangan yallah tak pernah ada lagi terjadi kejadian mcm nie dalam dunia kita
nie kenapa korang ingat ini dunia animasi macam digimon , disneyland kea ? adoi la pikir pkir la
memang allah akan menemukan jodoh pada kita tetapi 

tanpa usaha kita sendiri kita tak akan dapat juga
yang paling penting kita semua jangan putus asa la . bila  di permainkan di perbodohkan memang
sakit sangat sangat la tahu sebab itu memang asam garam kehidupan orang orang yang bercinta kan
dunia yang nyata ini . memang akan sakit , sedih , duka lara , gembira semua nya akan ada
allah akan menguji hambanya dengan ujian yang tidak berat kerana allah mengetahui
hamba nya yang mana dapat mengharungi ujiannya yang berat atau yang ringan atau sebaliknya
kita hanya perlu taat pada suruhan nya dan taat atas apa yang dilarangnya insyaallah kita akan
bahagia di dunia atau di akhirat . haaa ada juga yang zana dapat tahu mengeluh mempersalahkan
allah s.w.t kerana diri mereka solat taat pada suruhan allah tetapi dorang tetap malang dalam
percintaan . haa adoi la sabor la wahai rakan rakan zana kita kena sedar la oke .
mungkin ada hikmah atas segala nya mungkin kita tak bahagia di dunia mana kita tahu
allah dah tempat kan kita untuk bahagia di alam yang lain iaitu di alam akhirat .
kita semua memang tidak akan pernah tahu apa yang akan berlaku pada hari hari yang
akan datang betul tak kan . ini nak pula hidup kita di alam yang lain ini .
subbahanallah  maha suci allah . itu la kebesaran kuasa allah . kita semua
kena sabar saja di dunia ini kerana orang yang sabar selalu nya akan memperolehi pulang nya
yang berlipat ganda dan juga memperolehi pulangan

 yang akan membuatkan kita tersenyum betul tak
hrmmm so zana pown banyak juga tidak sabar atas ketentuaan allah ada sahaja keluh resah
yang terkeluar dari mulut zana hurmm tapi itu la adat manusia kan .
yallah ampun kan lah dosa dosa yang telah lakukan . tapi syukur alhamdulillah now
zana dah mula bersabar dan menempuh dengan senyuman dan senyuman heee
now zana rasa zana lebih gembira apabila zana lebih bersabar dan menempuh dengan hati yang
terbuka dan lebih kepada senyuman walaupun senyuman zana tidak semanis senyuman idola idola
korang yang ala ala prom queen n prince  toh kan hehe . tapi tak pea la senyuman itu kan
satu sedekah kan . tetapi jangan la ngek sangat kan . kalu orang meninggal kita nak senyum jugak
mesti la mengalirkan air mata kan hehe tengok pada situasi la kan guys . huuu
so itu jer la yang dapat zana kongsikan pada anda semua tentang post entry kali ini kan
insyaallah ada masa lagi zana akan post entry yang bertajuk yang lagi lagi best untuk korang layan
dalam blog zana yang tidak seberapa ini kan kan huhu .
by by all . 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment