Online Diary Secret Of Syazana
PERLU kea ANDA jadi macam nie 


Hye hye hye wahh dah berkutu la blog zana nie kan sudah lama tak update blog zana
hrmmm so mari la zana cerita kan satu cerita baru untuk korang semua
cuba korang skodeng tajuk zana kali ini
perlu ka anda menjadi mcam nie ???
haaa apa kena mengena dengan tajuk yang zana tulis nie yerpp hermmm
ada la isi tersurat tersirat tersurut ala ala mcam air laut nie
oke la zana kongsikan cerita ini untuk korang semua oke .
perlu ka anda jadi mcam nie itu bermakna perlu ka anda jadi
1 . pentingkan diri 
2. ego tak tentu pasal
3. menjatuhkan maruah orang lain akibat nak popular
4. sanggup banggakan diri sendri
5. suka cakap besar sebab tak nak kalah dari kawan lain
6. sanggup memalukan diri kerna iri hati dengan kecantikan orang lain
hrmmm antara ciri ciri yang ada kat atas nie korang ada tak tersenarai dari list toh
harap harap kawan kawan zana yang visit blog
zana nie tak ada la tersenarai dalam list kat atas nie
sebab hodoh sangat bila korang ada peragai ala ala list kat
atas nie yerp la sapa nak jadi mcam toh
matang la sikit kan nak buat benda benda macam toh untuk apa ?


ada tak korang dapat income berjuta juta kalah bill gates tak de kan kan kalu ada
kasi zana tips tips mcam mana nak mula kan cara korang dapat income beriban riban nie
nak juga jati jutawan dosa di dalam dunia nie haishhh dunia dunia
dulu kita sering tahu kawan akan pertahan kan kawan baik sendiri ,
 sanggup hodohkan diri untuk
mengembirakan kawan kita yang lain agar di hargai tapi 
kes yang zana dapat tahu ini memang best
duduk satu rumah selalu makan sama sama bercembang sama sama tetapi sanggup ada
peragai mcm kat atas nie tak kea jijik peragai mcm toh padahal dia sendiri tak tahu
apa kesalahan yang telah dia lakukan kat orang
 lain sehinggakan menjatuhkan maruah orang lain
ish ish ish sedar sedar la kawan ku sayang . mengapa perlu kau lakukan macam toh kalu
dah tahu diri toh mmg tak dapat sempurna kerana semua manusia kat dunia nie memang tak
sempurna la tak pernah ada yang sempurna semua ada serba kekurangan dalam diri mereka
kes pertama dalam list toh penting kan diri yang zana dapat tahu dia pentingkan diri
semua nya dia nak tapi bila tak dapat apa yang dia nak mula datang nak marah itu ini
sound sana sound sini jerit sana jerit sini mengilai sana mengilai sini yaallah
apa nak jadi kawan ku ish ish ish sedih bila macam toh
kes kedua lak ego tak tentu pasal ape sal la kawan 
nie korang sendri tahu la ego toh mcm mana kan
ohh ego macam moto ego toh erkk bukan la ego tok
 ala ala hipokrit la dah tahu diri toh mmg tak tau
apa yang terjadi atau apa yang nak terjadi jangan 
la buat buat pandai cakap tahu semua benda oke
malu la sikit dah macam perbodohkan diri sendiri la kawan ku tak elok sebagai seorang
perempuan buat peragai mcm toh kalu lelaki buat pown serupa jugak mmg tak elok tau
so jangan la buat lagi oke haa ini kes paling zana hot sikit ada ka patot dah nak hot
nak sangat dengan budak yang hensem gile banggang dalam satu situasi toh tak perlu la
jatuh kan maruah kawan anda sendri . yaallah sedih zana dapat tahu
jatuhkan kawan serumah sbb nak mamat hensem yang tgh hot kat situ .
boleh lak die kasi ayat
 ( awak jgn la rapat dgn dia toh , dia toh suka permainkan perasaan lelaki )
what the fun la minah nie perlu ke ko cakap mcm toh jika ko nak mamat toh
dah nak sgt pergi la tak payah nak jatuhkan
 maruah kawan lain tak elok tahu tak apa yang ko 
buat itu akan terjadi balik dekat kau minah ku yang tercinta ish ish ish .
last last sian kawan zana nie gara gara kawan lagi sorang jatuhkan nama dia
semua laki laki yang ada di kawasan tuh melihat lain pada nya padahal si kawan toh
tak buat apa apa kesalahan pown . minah itu nya salah paham atas apa yang terjadi antara kawan
zana dengan best friend dia senang senang kena cop rasmi ( kaki penipu ) hadoi hadoi
ape la kes nie kawan ku tak elok la kesian la jugak kat orang lain
maruah kawan toh melayang macam toh jea nok .
kalu orang buat mcm toh kat kau kau melalak
ala ala kucing terkepit ekor la pula bising sana sini napa .
kes nom 4 dan 5 nie lak sama ja ha kes banggakan diri mcm la korang semua tak tau
bangga toh apa kan kan so pikir pikir la sendiri kawan kawan ku .
dan kes yang terakhir yang ingin zana kongsi ialah seorang ini sanggup memalukan diri nya
maksud zana sanggup memperhodohkan diri dia sendiri sebab nak cantik
sanggup di mekap tebal tebal nak cantik macam kawan dia yang lain
padahal dia sudah cantik macam korea . tak perlu makeup
just berbedak sedikit pown dah nampak lawa anggun dan cantik
tetapi akibat dia tidak inginkan lelaki lain memandang kawan dia yang cantik itu
dia cuba untuk menjadi dan cuba untuk meniru
 kawan dia yang menjadi perhatian ramai lelaki
yallah apa nak jadi la kawan sekarang nie kan s
usah benor nak dapat kawan yang sejati kan kan
ini kan pula nak cari sahabat sejati lagi la susah . 
hrmmm kepada yang telah masok dan membaca blog
zana nie zana hanya ingin menceritak kes yang jadi 
dihadapan mata zana sendiri tetapi zana tahu
ramai kawan kawan zana yang lain pernah alami
 benda seperti ini tetapi peragai kawan kawan dorang
agak berlainan dari kes yang zana dapat lihat ini kan .
so oleh itu mari kita sama sama mencari sahabat sejati dan bukan kawan yang menyerupai
syaitan jadian subahanallah kuasa allah . apa yang orang itu kata kan pada orang lain
orang itu akan dapat dengan cash pembalasan dari allah .
so oleh itu renung renung kan dan selamat menghindari 
perkara mcam nie dalam diri anda semua
salam satu malaysia dari saya zana 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment