Online Diary Secret Of Syazana
Good News is not a news but a Bad News is a news 

hye hye hye elow kawan kawan zana sekalian 
hey sudah lama nie zana tak update blog betul tak kan . 
blog SOS pun tak ramai yang datang melawat kan biasa la post entry 
dah lapuk dik hujan hehe . so yokk kawan kawan yang tersayang 
zana nak update blog tentang perkara perkara yang terbaru 
yang dapat zana nak share kan dengan anda semua haaa 
cer tgk kat atas nie ha tajuk dia wahh owang putih toh  
good news is not a news but a bad news is a news
wahh kenapa tertiba post entry bertajuk orang putih nie ha 
heee sebetulnya zana dapat ayat ini dalam kelas kewartawanan zana la 
time toh lecturer tgh mengajar nie then tekeluar pula ayat ini 
haaa tapi memang betul pun apa yang di perkatakan time lec toh mengajar 
manusia pun macam majalah , surat khabar juga la ha 
kita mesti akan baca tentang keburukan seseorang itu dahulu baru kita 
baca kebaikan kenapa apa zana tak tahu la mungkin lumrah dunia kan 
sebab cer kita pergi tengok paper yang ada di muka depan mesti ada ja 
anak gadis di rogol , pembuangan bayi , politik , rusuhan dan macam macam lagi kan 
haaa rasa rasa korang nak pergi turn page yang mana kalu di beri pilihan 
nak pergi tgk cerita kes menteri rasmikan expo atau pun pembuangan bayi dahulu ? 
mesti pembuangan bayi dahulu kan . lepas itu baru nak pergi baca yang lain pula kan 
so sama la dengan manusia yang ada di sekeliling kita nie ha 
kalu kita puji tentang seseorang ini rasa rasa ada tak yang 
nak pergi dengar n give a good feedback ? 
mesty tak ada kan cer kalu joyah buka cerita cerita tentang yang buruk buruk 
gosip itu ini kutuk orang itu ini nak fitnah itu ini haaa 
feedback macam nie tak perlu mintak pun org sendiri akan volunter nak 
pergi buka cerita dan nak memberi feedback yang kurang baik 
so ayat n word yang zana dapat dari kelas kewartawanan zana adalah benar dan 
terlalu benar haaa tengok manusia zaman sekarang cukup tak dapat nak lari dari hal hal 

macam nie ,tetapi bila seseorang itu membantah dan memberi feedback yang baik 
untuk berita yang buruk mesti ada yang akan mengejek dan mengatakan 
hamba alllah ini pura pura nak jadi alim bahkan sanggup tinggikan suara dan gado 
untuk menjatuhkan orang yang sedang di perburukan itu subahanallah 
terok betul la zaman kita sekarang ini kan biasa la dah akhir zaman macam macam boleh 
jadi pada masa sekarang ini so bila di fikirkan balik dorang semua tak dapat apa apa pun 
malahan dapat dosa adalah kerana kita semua tahu kah kenapa seseorang hamba allah itu 
melakukan perkara yang mereka tidak jangkakan itu kadang kadang sebab hasutan syaitan 
kadang kadang sebab nafsu tak terkawal atau pun sebab sebab yang tertentu 
kerana apa yang kita lakukan kita tidak akan pernah tahu apa yang akan berlaku 
adakah di akhiri dengan benda baik atau pun buruk 
tetapi di sebabkan oleh mulut mulut orang yang tidak tahu menyimpan dan tidak 
reti untuk bersyukur ini lah yang akan menjadi terok sebegini sehingga kan 
anak seorang ustaz pun boleh berubah dan menjadi seorang hamba allah yang terok 
padahal didikan agama nya lebih tinggi dari kita yang hanya insan biasa ini 
so bila di renung renung kan balik betul juga kan . so lebih baik kita 
solat dan berdoa pada yang maha esa
 “ yaallah ya tuhan ku  lindungikan lah diri hamba mu ini dan sahabat sahabat 
nya yang lain dari perkara  yang buruk dan dari anasir anasir  jahat 
yang ada di muka bumi ini wahai tuhan ku  “ 
amin amin amin . yarobaallamin . 
so setakat sini sahaja lah yang dapat zana kongsikan dengan anda semua 
yang baik datang nya dari allah yang buruk semua nya datang dari saya 
hamba allah yang lemah dan lebih lemah dari apa yang di perlihat kan 
semoga sahabat sahabat zana semua nya di lindungi oleh allah s.w.t amin . 
Sekian dari saya owner SOS . 


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment