Online Diary Secret Of Syazana
IRI HATI  VS SUKA HATI

elow elow jom yok jom kita membaca entry baru nie lagi
iri hati VS suka hati
wahh tajuk apakah itu , ada apa dengan maksud iri hati dan suka hati ?
ada sapa sapa yang tahu tak apa itu suka hati apa itu iri hati ?
haha kalu tanya budak budak darjah satu pun rasanya dorang
tahu jawap jugak kan tetapi kalu dengan lebih mendalam kita tahu tak
apa itu iri hati dan suka hati ? mungkin setengah orang tahu setengah orang
tak akan tahu la kan yang orang tahu suka hati suka hati la
iri hati tuh iri hati la tetapi huraian nya ialah apa ?
haha zana un tak tahu sebenarnya dengan meaning word toh tetapi
jom jgk la zana nak share sikit sebanyak tentang iri hati dan suka hati dalam
blog SOS nie kan mana la tahu apa yang zana cakap nie ada yang betul nya
yang zana tahu iri hati ini bermaksud seseorang yang cemburu akan kelebihan seseorang
so bagi iri hati ini tipu sangat la kalu kawan kawan zana nie cakap yang dorang tak
pernah ada iri hati kat sesiapa kan kan so bukan nak kata kawan kawan
zana sendiri ada iri hati juga kat orang lain kerana tidak dapat nak berjaya seperti
mereka yang telah berjaya ini tetapi tahap tahap iri hati ini ada tahap nya
mungkin tahap iri hati zana dan rakan rakan yang lain tidak melampaui batasnya
seperti kita hanya iri hati sedikit sahaja selepas itu kita akan lupakan dan abaikan
ada juga orang yang sikap iri hatinya itu seperti ingin menjatuhkan seseorang itu akibat
iri hati dengan kesenangan yang orang itu miliki dan dia tidak dapat miliki seperti mereka .
ada juga yang terlalu melampaui batas yang sanggup menjual nama atau meniru sebijik

apa yang di lakukan oleh seseorang itu dan di tipu kan pula mengatakan itu adalah
hak mereka dan hasil mereka sedangkan yang sebetulnya itu hanya lah kecurian yang
telah mereka curi untuk menjadikan diri mereka itu terbaik terhebat dan popular .
tidak kah tindakan mereka toh hanya sia sia dan mendatangkan kemarahan peminat
orang yang mereka curikan idea itu ? seperti kes yang dapat kita lihat ialah
dekat facebook iaitu kes mencuri gamba orang yang hotstuff
dan menyamar sehingga sanggup mengatakan itu adalah diri mereka yang sebenar
sebetulnya mereka hanyalah mencuri gamba orang itu dan sengaja untuk menjatuhkan
seseorang itu kerana mereka iri hati dengan keistimewaan
seseorang umat islam di muka bumi yang nyata ini .
ha itu baru untuk iri hati kalu yang SUKA HATI toh apa pula
suka hati kalu korang rasa zana cakap kat korang semua suka hati zana la .
so apa maksudnya it mean suka hati la seseorang itu nak melakukan apa apa
tetapi yang sebetulnya memang kita boleh ikut kata hati kita apa yang ingin kita lakukan
tetapi kita perlu ada sahabat juga untuk menegur apa yang kita lakukan kerana
syaitan ada di mana mana untuk menghasut kita melakukan sesuatu yang di luar jangkaan
yang kita jangkakan sebelum ini yeahh ramai orang yang zana tegur untuk kebaikan
semua akan cakap alah suka hati la aku nak wat pa pun , suka hati la kat dia .
dan macam macam punya suka hati la tau haha . agak agak korang la kan
time korang ada dalam masalah adakah anda nak p cakap kat orang toh
suka hati la masalah ini aku tak nak ambik tahu . korang rasa masalah akan selesai tak ?
rasanya tak akan selesai sama sekali yeah la
kalu tak usaha untuk selesaikan benda toh akan selalu ganggu dan
akan bermain di fikiran kita ini so zana rasa ramai yang akan tahu
waktu bila , semasa bila dan bilakah yang patut kita gunakan perkataan suka hati
itu sewaktu kita berbicara bersama rakan rakan , sanak saudara bahkan dengan KELUARGA kita
sendiri betul tak apa yang zana kata kan  di atas ini . so agak agak korang korang ada tak
peragai macam kat atas nie semua . sejujur nya zana turut ada macam zana terang kan tadi
tapi alhamdulillah allah pelihara zana dari melakukan dan mempunyai sifat yang di luar
jangkaan zana kerana zana sentiasa di kelilingi oleh sahabat handai yang baik dan mulia
so zana harap apa yang zana share kan ini korang pun akan tahu dan tidak akan terjebak
dengan sifat sifat yang syaitan selalu suka dan menghasut kita ini ya .
salam dari saya OWNER OF SOS ( secret of syazana )12

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment