Online Diary Secret Of Syazana
Popular VS Tak Popular
hye hye semua nya dah lama kan saya tak mengupdate blog SOS nie
dah berhabuk bersarang dah blog nie ha ish ish ish kesian tol blog nie
so sekarang bila ada ja masa free saya nak kongsikan sedikit sebanyak tentang
sesuatu perkara yang telah saya selidik dan memberi pandangan kepada semua yang
datang membaca blog SOS yang tidak seberapa ini la kan .
so korang nampak tak tajuk blog kali ini macam agak best dan ada yang tertanya tanya
kenapa zana post entry yang agak kurang paham nie kan kenapa
orang popular bergaduh dengan orang tidak popular kah ???
ohh tidak tidak tidak sama sekali la tau tau .
saya just nak cerita kan tentang alam sekeliling yea la bila
semua orang berpusu pusu nak jadi terkenal nak jadi POPULAR
supaya orang semua kenal dan menjadi pujaan orang lain
tanpa kita semua sedar la kan . jika seseorang itu terkenal , hotstuff , kaya or anyting
korang perasan tak pengikut pengikut dia terlalu lah ramai dan tanpa di sedari orang yang
tak pernah kenal dengan dia pun boleh jadi kawan mereka yang popular popular ini juga
kerana apa orang orang sekeliling ini pun ingin menjadi kawan kepada orang tekenal ini
bak perpatah yang ada atau buku cerita dulu dulu si ayam bertelur dah riuh sekampung
sebab dia mengaku bahawa telur nya besar dari haiwan lain , sedangkan si angsa betelur
tidak seriuh macam si ayam kerana telur si angsa lagi besar dari telur si ayam ini .
so dari ayat atau rekaan yang saya berikan cer kawan kawan baca la kan .

betul atau tidak bahawa orang sekeliling kita mempunyai sifat macam toh
yea la kan orang yang popular selalu jadi buah mulut orang walaupun orang yang POPULAR itu
tidak sehebat sekreatif atau sebagus orang yang tidak popular ini
yeah la orang popular walaupun buat salah atau telah ramai pengikut orang semua akan
berpendapat haaa minah / mamat nie ramai peminat mesti dia bagus tak KEKWAT
dan seterusnya lah , andai kata mamat atau minah toh tak popular
ada ja la buah mulut yang datang tertiba dok cakap alah mamat / minah nie
dok buat bgus apa , dok buat cantik apa , dok buat hebat apa
lebih baik ****** toh lagi bagus dari dorang nie .
atau pun ada juga yang akan mengatakan dan sanggup mengatakan
alah mamat / minah nie COPYCAT or CIPLAK si POPULAR ini punya style
entry , design , template , lagu dan bla bla bla dan seterusnya la kan kan so
percaya atau tidak orang yang TIDAK POPULAR INI lebih dan lebih bagus
dari orang yang popular ini kerana mereka bermula dari bawah bahkan mereka juga
tidak memerlukan support dari sapa sapa . yeahh selalunya orang popular ini
akan keluar ke majalah , famous dalam facebook , twitter , tumbler , dan banyak lagi
laman sosial yang ada bagi yang tidak popular ini dia hanya akan terkenal di pencawang
yang di lakukan ia sahaja yeah la siapa yang ingin bekenalan bersama orang yang tidak
popular ini ada juga yang akan kata orang yang tidak popular ini kekwat berlagak tidak
mahu menegur dan tidak akan membalas apa yang di tanya tetapi kalu yang popular haaa
dia bgus dia akan tgur semua orang tetapi korang tahu tak dorang toh iklas atau tidak dengan
pertanyaan korang itu semua so sekarang ini kita leh lihat lah persekitaran kita ini
ramai orang akan melawat atau berkawan dengan golongan yang popular sahaja yang tidak
popular siapa nak berkawan yeah ? so jawapan nye kawan la dengan diri sendiri 
haishhh kadang kadang saya sendiri sedih juga lah kan kerana orang yang
tidak popular selalu di abaikan tetapi orang yang popular di agung agung kan
padahal popular dan tak popular sama saja . kalu dalam kes BLOG ini
ramai follower tak bermakna ENTRY nya bagus , yang tak ramai follower ini
tak bermakna juga entry dia tidak mempunyai isi yang bernas .
bahkan orang yang tidak popular ini lah post entry nya lagi bernas dan mempunyai
isi isi yang penting untuk kita baca yeah la orang popular post entry tentang
dorang jatuh longkang tersepak batu sikit pun dah perpusu pusu yang datang
melawat , membaca dan berkomen yang tidak popular ini
siapa yang akan datang melawat ?? tiada sapa yg akan datang melawat Cuma
beberapa orang sahaja yang akan datang melawat dan membaca entry nye .
so moral of the story yang saya post kan ini iallah
jangan lah kita asingkan orang popular dan tidak popular ini
kerana mereka semuanya sama sahaja tak ada yang berbeza sekali pun
kerana mereka ini semua manusia lah , semua sama dan satu lagi
jangan pandang pada popular dan kehebatan kawan kawan yang ADA PADA nya
tetapi kita nilai sendiri kehebatan dan isi penilaian seseorang itu .
so renung renung kan lah kawan kawan semua
yang baik datang dari allah yang buruk datang dari saya yerpp
mohon maaf kalu ada buat salah atau ada tersilap kata yeap . 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment