Online Diary Secret Of Syazana
hye hye hye helow semua kawan kawan semua
hari ini ada entry menarik untuk zana kongsikan bersama korang semua
nak tahu tak apa cerita yang akan zana ceritakan kali ini untuk kawan kawan ?
haaa datang sini rapat rapat tapi jangan rapat sangat kang tak bernafas pula heee
so tajuk entry kali ini ialah
. BAYANG BAYANG APAKAH ITU .
so nak di jadikan cerita dukun pak belalang
pada waktu pagi tadi zana sedang siap siap kan adik kecil nak pergi sekolah
untuk ke kelas tasmid zana sedang ikat rambut adik sambil tengah ikat
zana terlihat kelibat bayang bayang hitam dok terbang ke hulur ke hilir
perghh dalam hati dok pkir macam macam dah tak kan la
siang siang pagi pagi macam nie ada benda yang tidak elok dalam rumah nie
so zana pun saja la buat tak heran nak sambung ikat rambut adik kecil toh
pastoh ternampak lagi ada benda dok terbang terbang di dapur
haishh bulu roma terpacak ala ala KLCC dah nie
so lepas siap ja sikat rambut adik dengan kemas dan rapi
zana saja lihat ke dapur melalui pandangan jauh
tak ada pun apa apa yang terbang

selepas beberapa saat lepas itu zana ternampak balik ada yang
sedang terbang terbang so apa lagi
dengan berani kan diri nie nak buat super women la dalam
rumah kan sekali g tongkak kan kepala kat dapur
JENG JENG JENG JENG
 punggg terbang terus bayang bayang tuh ke atas syiling dapur
sekali zana pandang benda yang terbang itu ialah



...........................................................
|
|
|
|

BURUNG PIPIT !!!!

haaa tanpa segan silu tersipu sipu menjerit zana satu rumah
keluar habih suara jantan kea betina kea semua keluar
tak kesah dah orang luar dengar kea sapa yang dengar jeritan itu so
yang si adik pula tertanya tanya akak kenapa akak 
yang zana pula memang tak ingat apa suda selepas menjerit tuh terus lari masuk
bilik tinggal si adik kecil nie . dia pula pergi tengok kat dapur kenapa
last last bila dia tengok ada burung pipit sedang terbang ke sana ke mari
dia pula yang sambung menjerit hahahaha
memang kelakar la di buat nya semua gara gara burung pipit yang
korang semua kata comel toh
so lepas kami berdua dah menjerit bagai kami keluar balik lah
nak pergi tengok burung tuh dah keluar ka belom dari dapur
then bila pergi tengok balik tak ada dah pun
so si adik dan zana pun masuk la ketuk segala gala nya
sekali di ketuk meja dia terbang terus ke kepala zana
zana dan adik terus menjerit jerit sampai berlaga antara
satu sama lain sampai terjatuh , lepas dah jatuh dengan cepat nya kami
bangun lari masok ke dalam bilik dan terus masok ke bilik dan kunci
huuuu badan terus jadi sejuk , si adik pun sama tertiba pegang tangan adik
eh adik kenapa sejuk nie . adik takut . alah tangan akak pun sejuk
zana senyum sinis jea la hahaha takut plus geli dengan burung itu
so lepas beberapa minit kami berdua bersembunyi di dalam bilik
zana saja kuar dan lihat kawasan rumah fuhhh
burung tuh dah keluar dari rumah
kalu dia ada lagi pasti akan terjadi aksi kali keberapa pun tak tahu la
lawan menjerit pula kami satu hari ini .
so moral of the story tolong jangan berikan binatang binatang yang berbulu
kang tak pasal pasal semua benda yang ada di tangan akan terbang kiri dan kanan
perghh hari ini hari yang paling penat . bukan penat sbb buat kerja tapi penat
sebab menjerit tak ingat dunia hahahahah . bila di ingat kan balik akan tergelak sorang
sorang di dalam bilik . haiii la burung kenapakah kau masok time zana ada di rumah haha
so itu la sedikit sebanyak cerita yang nak di kongsi kan kepada kamu semua
heeee jangan gelak tapi ketawa tak pea tau hik hik hik hik 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment