Online Diary Secret Of Syazana
Hye hye hye kepada semua keng kawan yang zana kasihi sekalian
wahh sudah lama kot zana tak spend time untuk update entry entry terbaru
di dalam blog zana nie kan so hari ini zana tengah cuti so meh la
zana nak share sedikit sebanyak tentang apa yang dpt zana spend kan
so tajuk nya ialah
perlukah beradap dengan orang sekeliling ??
ok ini kes yang berlaku sepanjang waktu zana bekerja
yeah zana bekerja as part time di sebuah super market yang ada di penang
so zana dapat melihat semua gelagat manusia yang ada di sekeliling
tambahan pula zana adalah seorang promoter
yang perlu melayan dan memberi khidmat pelangan yang bagus tok
pelangan membeli barangan yang zana pasarkan
so nak di jadikan cerita terdapat pelbagai persepsi yang
dapat di gambarkan antara salah satu nya
peradapan seorang pelangan dengan seorang pekerja yang
sedang bekerja as part time atau pun yang
bekerja di dalam suatu situasi itu
so kes yang zana dapat nilai ialah
apabila terdapat pelangan yang biadap dengan pekerja yang
bekerja yea memang mereka bekerja as part time or anything
rasa rasa korang , korang akan maki hamun kea atau tak layan terus
pelangan itu ? rasanya ramai di antara kita akan maki dan
buat muka kan kan betul tak ?

tapi kes yang terjadi ini kawan zana sangat lah sabar
walaupun bukan salah nya pelangan itu yang tiada adap dengan
nya . dah la menyuruh bagai ambik itu ini itu ini
tapi malangnya tidak mahu beli tapi dapat free kena marah dan
lain lain lagi . sangat memalukan sekali bila dalam situasi itu
so rasa rasanya kita perlu beradap dengan pekerja
tak usah nak membezakan pangkat atau pun apa apa dengan mereka
 tak perlu nak kekwat atau berlagak kaya atau riak sama sekali apabila
anda berpangkat tinggi atau bergaya tetapi
mereka yang bekerja ini adalah orang bawahan sahaja
sedangkan orang yang bekerja part time atau pekerja tetap ini
lebih berilmu dan lebih bijak dari anda sendiri
tak pernah kea terpikir sebab orang orang seperti mereka pun
layak merangkul segulung diploma ijazah dan ada juga yang ada master
so jangan pernah pandang rendah kepada orang yang bekerja di
pangkat bawahan ini kerana mereka ada strategik mereka yang tersendiri
untuk memajukan gaya hidup mereka
senang cerita la kan tak perlu nak judge seseorang itu dari luaran
atau pun dalaman kerana ia semuanya tidak akan pernah benar sama sekali
so the better way is judge diri sendiri dulu baru judge orang lain
so moral of the story entry ini ialah tak usah nak judge or anything tentang
seseorang itu kerana semuanya sama saja .
dan walaupun mereka bekerja as part time sekali pun
mereka juga seorang manusia yang mempunyai perasaan
sedang makcik ama minaci yang cuci tandas pun ada perasaan dan hati ok
so tepuk dada tanya la hati anda masing masing
yang baik datang dari allah yang buruk datang dari zana
jika ada silap dan salah di dalam entry mohon 10 jari di maafkan .
so selamat membaca semuanya
~ assalamualaikum ~

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment