Online Diary Secret Of Syazana

SELAMAT HARI RAYA SEMUA NYA
wahh dah raya ke empat la hari nie
so raya nya semua orang pasti sedang beseronok kan dengan
family dan kawan kawan yang lain biasa la
nama pun raya kankan mesti la seronok tapi ada juga yang sedang bersedih
macam saya heee wahh kata sedih tapi tengok happy ja tak sedih pun apahel ?
hahahah biasa la toh sedih di hati kegembiraan terukir di wajah betul tak .
so meh la zana cerita kan sedikit sebanyak tentang kesedihan yang zana alami
pada suatu hari jeng jeng jeng dapat satu mesej eh bukan dua mesej dari si dia
yang telah menghantarkan kata putus kat saya wahh dasyat .
tapi apa boleh buat sebab itu memang salah yang telah di lakukan so tak dapat
nak tungging terbalik kan lagi dah betul tak kan kan so terima sahaja la

nak di jadi kan cerita dongeng pagi pagi raya ke empat nie
si dia telah benggang dengan tingkah laku zana yang tidak seberapa ini
so dia memutuskan segala gala nya haishhh sedih memang sedih
tapi hari nie nak buat open house terpaksa la ukirkan senyuman palsu di muka ini
haishhh sewaktu kesedihan yang di alami allah mengetahui betapa sedihnya menyesalnya hati
nie pada pagi pagi raya ini lalu allah turunkan hujan yang begitu lebat untuk
menyejukan permukaan bumi ini dan hati ku yang sedang sebak ini
tapi kalau di ikutkan selalu saja hati zana sedih atau menangis hujan pasti akan turun
atau pun bila hujan turun itu menandakan zana tengah sedih
kenapa ya jadi macam itu , mungkin kuasa allah kita tidak tahu apa apa la kan
so akibat hal yang berlaku itu membuatkan mata zana yang sepet time bagun tido tadi
jadi terbuka luas kalah mata ikan buntal tau . terus segar gegar jadi nya
padahal hati tengah menangis kalah kan air sungai yang mengalir .
tapi apa boleh nak buat dan di tangisi lagi if allah kata kan tiada jodoh
tiada juga la kan tak boleh nak buat apa apa lagi just terima seadanya
tadahkan tangan dah bersyukur pada allah s.w.t kerana telah ketemukan seorang
umat nya yang sempurna di dalam percintaan walaupun sekejap sahaja .
dari hal itu semua umat nya akan mempelajari dari kesilapan seperti zana
kerana orang yang datang hari ini tidak akan datang kemudian hari nya lagi kerana
orang yang akan datang kemudian hari mungkin tidak akan sama seperi orang yang pernah
kita kenali sebelum ini betul tak kawan kawan ku sekalian
so apa yang dapat di perkatakan hargai lah sepenuhnya kasih sayang yang di beri
bukannya main main macam zana telah lakukan pada seorang kaum adam yang sangat
soleh dan sempurna ini hrmm nak menyesal pun tak guna kan sebab tak boleh nak patah balik dah
masa waktu dan peristiwa yang ada nie haaa just tengok dan senyum saja selalu
walaupun kita tahu perit , sakit , terlukanya sesuatu itu betul tak kawan kawan ku
so moh kita senyum kepada yang sedang bersedih tuh tamo masam masam dah muka
kang masam sangat kalah cuka . so jangan oke kita happy happy tau
sebab now masih beraya nie bukan nya untuk bersedih betul tak kan .
so setakat sini saja la yang dapat zana kongsi kan kepada anda semua
sebab kang lagi melayan perasaan ini makin menjadi jadi
syaitan pun akan merasuk kita betul tak baik kita pergi solat
berdoa pada allah dan senyum sepeti biasa supaya kita tidak di rasuki oleh
syaiton nirojim . so kepada yang lain if ada pasangan hargai tau mereka itu
sebab bila ia datang hanya sekali lepas nie if ada yang datang
ia tidak akan sama seperti si dia lagi dah kerana di dunia hanya seorang dia
sahaja yang akan menjadi dirinya sendiri . orang lain tidak akan pernah dapat
menandingi diri orang lain . so assalamualaikum semua 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment