Online Diary Secret Of Syazana: char kuey teow PALING GEMPAX di UTARA

char kuey teow PALING GEMPAX di UTARA

salam hye to all kawan kawan semua 
dah lama dah tak post nie so hari nie tangan dia jadi gatal sikit nak 
post dua tiga post untuk share dengan kawan kawan semua 
so entry kali nie tentang makanan oke . 
elok sangat la toh kalau cerita tentang makanan time time petang macam nie kan 
so tajuk entry ialah char kuey teow paling gempax di UTARA . 
haa sapa orang UTARA toh kalau tak pernah p makan char kuey teow nie memang 
hangpa semua rugi la tau sebab dalam bnyak bnyak tempat yang pernah 
zana lawati dan try makan , char kuey teow nie la paling gempax dan 
paling menarik sekali bukan menarik sebab dia bnyak atau pun apa tapi 
keenakkan dan keunikkan nya yang mantap heee . 
so agak agak nak tengok tak macam mana rupa nya ? 
haaaa nah zana share sedikit sebanyak kat korang oke 











tadaaa korang semua dapat tengok kan ?
kalau yang tengok saja mungkin akan cakap biasa biasa saja
tapi secara serius nya korang pergi try dahulu lepas dah try baru korang
tahu sedap atau pun tidak . sewaktu zana pergi makan time nie .
ramai sangat orang dari KL , SELANGOR , JOHOR dan ramai lagi la yang
datang makan kat situ , yang bestnya ada yang cakap sedap sedap siap tambah
berpinggan pinggan lagi toh so kita boleh nampak la betapa sedapnyakan
char kuey teow tuh kan . so if korang semua teringin nak datang dan nak bawak kawan kawan
korang boleh la datang kat kedai ini ok .
Kalau korang ke Penanti, Bukit Mertajam, jangan lupa singgah 
di Restoran Char Kuey Teow (CKT) Kg. Pelet. CKT yang digoreng 
dengan nyalaan api di kuali ini memang sedap rasanya. Tambahan CKT 
dihiasi dengan beberapa ekor udang besar yang segar dan manis.
Harganya juga berpatutan.
 so kepada yang nak pergi toh . selamat mencuba oke .
* serius tak rugi kalau korang pergi , sekali cuba berkali kali korang akan pergi makan lagi 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment