Online Diary Secret Of Syazana: BALIK KAMPUNG HOI

BALIK KAMPUNG HOI

Assalamualaikum dan salam satu malaysia kepada semua kawan kawan 
yang di sayangi sekalian wahh dah lama kan zana tak update blog nie 
dah berkurun dah rasanya nie haaa kesian kesian blog nie 
bersarang benor dia sekarang nie kan so hari nie jadi rajin sikit nak update
blog nak letak entry entry baru yang dah lama zana pendam nak ceritakan pada kawan kawan 
yang selalu ikot perkembangan blog sos ini . 
so entry kali ini nak share sikit tentang kenangan zana kat MELAKA 
wahh orang Melaka ka owner blog nie ? ohh tidak tidak just kampong ja kat Melaka 
so di sebabkan dah lama tak balik ke Melaka dekat 9 tahun tak balik so 
baru baru ini zana balik la ke Melaka . ohh terlalu lah seronok bila dapat tahu nak
 balik ke kampong nie kan so lepas tahu ja nak balik ke kampong terus pack 
barang dan cari barang barang yang sepatutnya nak bawak balik  .  
biasa la nak balik kampong kan jadi seronok sangat sangat la hehe . 
yea la sapa tak seronok kan dah lama tak balik selalu sangat balik kampong kat ipoh , 
kuala kangsar kali nie kita pergi jauh sikit ke Melaka pula so long journey . 
wahh speaking kau . 


selepas beberapa jam ke sana so sampai la kat kampong yang 9 tahun tak 
balik toh nama kampong  itu ialah rantau panjang – masjid tanah Melaka haaa 
tudiaa dasyat punya nama kan , bila sampai ja dekat sana agak terpegun dengan 
kehijauan yang terlalu indah toh dengan sawah padi , ada sungai tepi rumah tokwan , 
ada ladang durian lagi dan macam macam la . di sebabkan sudah
 sampai sudah bersalam dengan semua yang ada apa lagi dengan 
satu dua tiga empat Sembilan sepuluh haa kira pun da tak betul ambik camera yang 
ada snap sana sini la kan . haaa itu la kegilaan kami adik bradik 
bergaya depan camera  nak tengok pic pic yang kami tangkap tak ? 
mesti ada yang nak tengok juga kan ? so nah zana berikan dua tiga keping 
pic yang kami semua tangkap time di alor gajah tu 




Tadaa Nampak kan pic sedikit sebanyak dekat kampong zana 
toh so leh Nampak la keriangan kami di sana macam mana punya happy kan 
( tudia kuar dah loghat utaqa dia ) hahaha
kalau di ikotkan pic pic yang ada dalam folder laptop nie memang 
tak cukup if nak share kan dengan kawan kawan yang sudi melihat pic pic 
nie yea la dekat 600 lebih pic yang ada . pic apa la yang di tangkap oleh 
cik zana nie kan sampai beratus ratus pic yang ada heh biasa la nama pun 
perempuan kan memang pantang tengok camera nie hehehe tapi kan lelaki 
pun mesti sama saja kan mesti ada yang gila tangkap gamba macam kami kami 
yang perempuan nie kan . so no wonder la if pic perempuan banyak kan 
hohoho gelak besor heh . di sebabkan duduk di Melaka dekat 4 hari 
macam macam pic yang ada so zana kongsikan sikit lagi pic hari kedua ketiga dan keempat


Haa tengok macam macam gaya yang ada dalam pic nie superman batman kuang man
minah man semua ada kan haha so apa apa pun ia amat amat la seronok sekali bila dapat 
balik kampong dengan adik beradik yang ada nie kan so 
apa lagi nak di ceritakan yea haa time balik kampong toh sempat la 
juga pergi ke Bandar hilir , menara taming sari , round round Bandar hilir tu 
dan pergi melawat rumah adik beradik yang lain . walaupun pergi dalam 
masa empat hari memang tak cukup la di buatnya kerana ramai pula adik beradik 
yang tinggal di sana . apa apa pun lepas nie kalau nak balik kampong ke Melaka 
perlu dalam seminggu lebih atau sebulan mesti stay di sana baru puas dan seronok dapat menikmati keindahan yang ada di negeri bersejarah ini kan .

so apa lagi nak di ceritakan , tak ada da kot kan kalau ada nanti zana 
akan sambungkan cerita ini dalam entry entry yang lain . setakat sini sahaja 
la kot tangan dah tak larat nak menaip haha yea la dah lama tak menaip nie 
sejak malas nak update blog nie . hoooo kesian kat blog , boleh pula jadi malas 
sedangkan blog dah cantik dah , lagu yang ada pun dah merdu dengar so lepas
 nie akan merajinkan kembali la tangan nie untuk menaip benda benda baru 
yang dapat di share dengan kawan kawan yang lain so setakat sini sahaja la 
yang dapat di kongsikan kepada anda semua kan .
so papai all dah assalamualaikum semua . 


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment