Online Diary Secret Of Syazana: LAWAK ! cerita kedai kopi !

LAWAK ! cerita kedai kopi !

assalamualaikum semua kawan kawan ku semua
wah dah lama agaknya tuan empunya blog tak update entry baru kan
so sejak dua tiga empat lima sepuluh menjak nie ada la beberapa story
yang ingin tuan empunya blog nak update tapi sayang nya tak ada masa ja
busy dengan kerja kerja rumah dan kerja di college so dengan kesempatan kesempitan
kesemputan yang ada nie tuan empunya blog nak jadi rajin sat nak update
entry blog yang agak lawak yang berlaku tadi pagi
tajuk entry pun dah macam lawak kan cerita lawak di kedai kopi
ambooi tajuk diaaa masyukk betui haa kuaq dah loghat utaqa dia haha
okeng okeng okeng meh nak mula cerita lawak tu
one two three four day ago ehh silap padahal berlaku tadi ja pun
pada pukul 9 pagi macam tu tuan empunya blog pergi makan
di kedai paling famous dekat area pulau pinang nie
pergi makan roti canai jea pun tapi tempat toh memang sedap sangat la
nak di jadikan cerita kami sekeluarga pergi la makan dekat kedai yang
suasana dia tuh ala ala satu MALAYSIA semua bangsa ada tak kira la
cina , india , melayu semua ada bak kata opah astro macam macam adoooo
so time makan tu tepi zana ada la tempat kosong then makan punya makan
datang sepasangan kapel ( mungkin ) dok buat hingaq kat tepi umie
so yang kami nie semua dari dok makan terSTOP dan tengok sapa la yang dok
wat hingaq macam propet propet tuh rupa rupanya melayu kita ja pungg
so dorang nak cari tempat duduk memandangkan di tepi zana ada tempat duduk kosong
yang seperempuan duduk tepi umie yang lelaki duduk tepi zana oritee tak jadi masalah
tapi masalah yang tak dapat di tahan tu ialah bila dia bajet talking london u all
mak kaii bajet nya kau , dok awesome sana dok great sana dok dude sana sekali
ku duku kepala naya ja mamat celop nie
sekali dia propet memang berdesing la telinga nie haishh dalam hati
tak marah tak geram tapi nak gelak kuat kuat kat kedai makan tuh
sebab bajet gila dok talking london eloww

tolong tengok kejap kiri kanan atas bawah semua orang pergi sekolah

semua orang tahu cakap bahasa omputih bukan hang sorang ja
so di sebabkan dia bangga sangat cakap omputih pong pang pong pang kat
kedai tuh now time untuk dia order makan kawan perempuan dia nak
order roti telur dan teh tarik 1 so dia pun pergi la order
dia pergi order roti telur dulu after that dia nak pergi order
air pula dia datang and tanya babe u nak minum air apa ?
kawan dia cakap teh tarik . ehh boleh pula dia tanya teh tarik panas ka sejuk
 WHAT ? PANAS ATAU SEJUK ?
selama ku hidup dua puluh tahun dan seterusnya tak pernah lagi
dengar orang tanya teh tarik panas atau sejuk hahaha serius lawak sangat
sangat time dia cakap tu dah la kuat sebaris tuh tahan gelak ja .
yang zana dan adik adik tahan gelak dah tunggu time nak
melepaskan gelak kuat kuat ja nie then dia pun duduk la di tepi zana
time toh juga kami semua dah nak berangkat pulang
so time bangun dari tempat nak sangat zana dan adik adik
nak jerit OHMANNNN !
tapi di sebabkan abah cakap tak payah
so kami pun diam ja tapi tapi tapi diam tak diam sangat la tau
sebab adik nom 2 nie sangat sangat la nakal
tak sempat nak belah dari tempat tuh adik dah mula cakap
teh tarik sejuk ka panas . kami semua gelak dan ada yang terdengar
juga yang adik cakap tu so hampir satu kedai gelak
lepas itu apa lagi zana pun toleh kebelakang muka perempuan dan lelaki tu pun
bertukar jadi macam nie la yea kawan kawan 

haa u look so cute babe
haa lepas nie talk la london lagi ok suka gila dengaq orang yang
berlagak cakap omputih nie .
yeaa tahu if kita nak cakap orang putih pun tak perlu nak tunjuk sangat
yang kita nie know to talk english so the better way is
kau diam sudah la dari bising arugerek arugerek bagai
memalukan ja tengok dari pada orang yang talk english yang bepelajaran
dorang pun tahu time nak cakap english time bila .
bukan macam mamat tadi tuh mak aii kau punya story mory kalah joyah kot
bak kata abah naik melugai dengaq , anak anak abah kalau tahu atau pandai
sangat cakap english jangan jadi macam dia ok melakukan ja
bukan nak tunjuk pandai speaking tapi itu nak tunjuk betapa sengoi nya peragai dia tu
 so moral of the story dalam cerita ini
tak kira la kawan kawan semua tahu cakap apa bahasa sekali pun
tak perlu nak tunjuk tunjuk sangat sbab bnda itu bukanya
membuatkan kita nampak bagus tapi kadang ia akan membuatkan kita di
perbodohkan dengan kelakuan kita sendiri
so apa apa pun kau memang terbaik la mamat celup
lepas nie kita jumpa lagi .

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment