Online Diary Secret Of Syazana: Kisah Kesedihan Seorang Wanita .

Kisah Kesedihan Seorang Wanita .


Assalamualaikum kawan kawan yang di kasihi sekalian . 
dah lama juga la blog nie tak di update kan 
asyik busy dengan kerja saja 24jam so hari nie 
nak merajinkan diri nak update sedikit story dalam nie . 
story yang tak berapa nak sedap di baca tapi sedap untuk di hayati 
story tentang hati dan perasaan . wahhh dah lama kot tak update blog tentang 
hati dan perasaan nie yea laa orang dok bahagiakan cewahhh ayattt hahaha . 
so now nak di jadikan cerita sedih pilu gundah gulana . 
nak share sikit kes kawan baik tuan empunya blog nie . 

sedihh bila mendengar rintihan dari beliau tapi apa boleh buat ALLAH 
lebih mengetahui siapakah sebetulnya jodoh buat beliau kan . 
peristiwa yang amat sedih untuk kawan tuan empunya blog nie 
apabila setiap tahun di bulan ramadhan hati beliau akan sentiasa di ketuk 
di uji dugaan berpusu pusu datang menimpa beliau . 
seperti kes baru baru nie di bulan ramadhan nie beliau di uji dengan 
hubungan cintanya bersama seseorang yang bercapital A . 
pilu mendengar rintihan nya apabila dia menagis nangis menceritakan 
kisah nya dengan kekasih hatinya yang kian hari makin berubah rubah menjadi lain dan 
sentiasa menjauhkan diri dari dirinya . beliau ada bertanya dekat kekasih hatinya mengapakah 
kekasih hati nya tertiba berubah sedangkan sebelum ini kemesraan sentiasa ada , 
kemanjaan sentiasa terukir , senyuman di bibirnya sentiasa ceria di wajah kawan tuan empunya blog 
tetapi sekarang makin hari makin berubah adakah si lelaki mempunyai kekasih hati lain , atau pun 
si wanita ada melakukan kesilapan . ternyata jawapan dari si lelaki mengatakan si wanita sentiasa 
mengkong kong diri nya dan tidak permenyokong beliau dalam pelbagai bidang . 
sedang kan si wanita nie sentiasa mencuba untuk mendorong , menyokong dan sentiasa cuba 
membahagiakan diri si lelaki untuk kebahagiaan masing masing tapi sayang 
apabila niat dan nawaitu wanita itu di pandang ke arah lain sehinggakan 
si lelaki sudah tawar hati pada si wanita .
pada masa sekarang si lelaki tidak gemar untuk meluangkan masa
bersama sama lagi dengan si wanita dia sering memberi seribu satu alasan
tetapi akibat sayang nya si wanita itu pada si kekasih nya
di cuba tidak mengeluh lagi , tidak mengatakan apa apa lagi pada si kekasih
hatinya semata mata untuk cuba pulihkan keadaan tapi malangnya
akibat si wanita ini ingin membahagiakan pasangan nya
si wanita ini yang menderita sepanjang masa 
menangis setiap malam ,sentiasa berdoa setiap hari 
sanggup memperbaiki diri untuk si pasangan , tidak cukup tidor setiap pagi dan malam
sehinggakan kerjayanya terganggu dan tidak dapat di lakukan dengan
sempurna seperti sedia kala . tidak kah engkau tahu itu semua wahai capital A .
sesungguhnya engkau patut bersyukur dengan apa yang telah dia lakukan
dia sanggup melakukan pelbagai cara untuk membahagiakan diri mu
tetapi inikah pembalasan yang setimpal untuk diri nya yang lemah itu ? 
yaallah kesian sangat dengan sahabat tuan empunya blog nie
banyak betul dugaan nya yang ALLAH berikan . 
nasihat tuan empunya blog kepada si lelaki itu .
beringat lah sebelum terlambat .
engkau tahu si wanita yang pernah kau cintai dulu bukan mudah
untuk mencintai lelaki lain
engkau perlu tahu juga bahawa bukan mudah untuk menawan hati seorang
gadis yang trauma dalam percintaan .
tetapi apabila beliau telah menerima mu kau
hargai lah beliau selagi kau mampu jangan sampai satu masa nanti
engkau akan menyesal tak kesudah dengan tindakan kau 
yang tidak mahu memikir panjang itu . 
kerana jika engkau telah melepaskan dia engkau tidak akan mungkin 
berjumpa dengan mana mana gadis yang menyerupai beliau seratus peratus 
dan pada masa itu baru lah hati mu akan menangis dan kecewa kerana
melepaskan seorang wanita yang benar benar iklas dengan diri mu
dan menerima semua kekurangan mu itu wahai capital A . 
jika engkau sudah tidak mahu akan dirinya itu lebih baik engkau lepaskan nya
jangan pernah engkau menyiksanya lagi sehingga beliau jatuh sakit
memikirkan tentang diri mu yang tidak pernah bersyukur dengan apa yang ada
pilu hati nie bila mendengar cerita seorang sahabat tuan empunya blog nie
kita hanya dapat mendoakan semoga perhubungan mereka dapat di satukan
dan di lindungi sentiasa olleh ALLAH S.W.T 



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment